De Malediven versoepelt – PCR-test bij aankomst niet meer nodig

REISNIEUWS – 11 maart 2022: De Malediven heeft de toegangseisen tot het land zodanig versoepelt dat het bij aankomst niet meer nodig is om een PCR-test te doen, mits je volledig bent gevaccineerd. Ook hoeven gevaccineerde bezoekers niet meer te testen als ze andere lokale eilanden in de Malediven willen bezoeken.

Lees ook: De Malediven | 6x leuke activiteiten die je gedaan moet hebben

Volledig gevaccineerd

Volledig gevaccineerde bezoekers van de Malediven hoeven bij aankomst dus geen negatief Covid-19-testresultaat meer te overleggen. De populaire strandbestemming schrapte de PCR-testverplichting per direct voor alle toeristen met een dubbele prik.

Gezondheidsverklaring

Wel moeten alle reizigers naar de Malediven nog 48 uur voor vertrek en bij terugkeer een gezondheidsverklaring voor reizigers invullen.

Uitzicht op de Malediven tijdens onze vlucht in 2018
Uitzicht op de Malediven tijdens onze vlucht in 2018

Boosterprikken niet vereist

Boosterprikken zijn niet vereist en tweede injecties moeten ten minste 14 dagen voor aankomst zijn toegediend.

Niet-gevaccineerden

Wie niet gevaccineerd is moet wel nog steeds een negatief PCR-testresultaat opleveren dat binnen 96 uur voor aankomst op de Malediven is genomen.

De enige niet-gevaccineerde mensen die zijn vrijgesteld van testvereisten, zijn kinderen jonger dan één jaar.

De Malediven zijn voorlopers

De Malediven zijn tot op heden voorlopers geweest in de manier waarop het de pandemie heeft aangepakt. De World Travel and Tourism Council (WTTC) heeft het land zelfs hun ‘Safe Travels Stamp’ toegekend als erkenning voor de inspanningen om verbeterde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen te implementeren, in overeenstemming met de wereldwijde reisprotocollen.

Lees ook: Een budget vriendelijke reis naar de Malediven: alle tips op een rij!

malediven schrapt pcr test

Plaats een reactie